divendres, 25 de maig del 2007

"Que governi la llista més votada"


Que a Ciu no acaben d'entendre del tot de què va el nostre sistema democràtic és una evidència. Fa un parell de legislatures s'entesten en protestar perquè tot i tenir més diputats al parlament que cap altre grup no governen (de fet no tenen suport parlamentari suficient per formar govern, o sigui que estan a l'oposició: em sembla que no és tant difícil d'entendre).

A Castellar, la Gatell ho explica en una entrevista a la seva web: "des de CiU creiem que ha de governar qui guanya unes eleccions, qui els ciutadans han votat en la seva majoria. La por és que els pactes que es puguin fer, els que siguin, no reverteixin positivament en Castellar, que siguin forçats i que neixin més de la voluntat de destruir a CiU que de construir..."
Aquesta mania en no entendre que aconsegueix formar govern qui suma majories !! i això no sempre coincideix amb el partit més votat.

A les primeres eleccions municipals a Castellar, el partit més votat va ser Unitat d'Esquerres per Castellar amb 2.509 vots i Ciu en va tenir 2.391. Les dues coalicions van tenir 8 regidors i l'alcaldia va ser per al convergent Miquel Pont, amb els vots dels 8 regidors del seu grup i el de l'únic regidor de UCD. O sigui, a Castellar l'alcalde no va ser del partit que va tenir més vots. I des de llavors, 28 anys de Convergència que patim!!

No sé si en aquell moment això va provocar cap polèmica, però en tot cas va ser absolutament legítim i normal.
Quina mania en embolicar la troca amb aquest rotllo de que ha de manar qui més vots tingui!! (¿segur que en els pobles on puguin tenir alcaldes sense ser els més votats hi renunciaran, per principis?).

Val la pena entendre les regles del joc abans de jugar-hi. És bastant senzill.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Las últimas noticias sobre Ciu-tadans:

http://ciudadano-ubu.blogspot.com

La Infinita Corrupción contada desde dentro. No te Pierdas el magnífico culebrón creado por un narcisita llamado Albert Rivera:

EL BLOG DEL CIUDADANO UBÚ.

http://ciudadano-ubu.blogspot.com

El Blog del Ciudadano Ubú

Anònim ha dit...

NO SOM TONTOS!!!!!

Després de donar una ullada a aquest Blog hi ha un parell de coses que m'han sorprès sobremanera:

1. La baixa qualitat de les entrades i comentaris que s'han fet. Acusa a CiU de "panfletaria", però caldria que s'avalués a ell/ells mateix/-os.

2. La gran barra del candidat del PSC. Cito textualment el que figura a l'entrada titulada "Confidencial" del seu propi Blog: "Que consti que no tinc res a veure (amb aquest Blog) perquè algú dirà que el PSC hi és al darrera. Ho desmenteixo". Quina gràcia! No te res a veure però ja porta dos al·lusions directes a aquest espai en menys d'una setmana, si arriba a tenir a veure... en lloc de posar els links al seu Blog hauria posat l'adreça directament al seu cartell electoral.

Pobre discurs s'ha de tenir per recòrrer a aquest Blog com eina de desprestigi i atac als adversaris, pobre ètica i pobre inteligencia.

Ell ho desmenteix, però els ciutadans i ciutadanes de Castellar no som tontos. Si alguna cosa tinc clara és que "4 anys d'Ignasi Giménez NO".